Renovatie

Ventilatie in de renovatie

Nederland telt ongeveer zeven miljoen woningen. Een groot deel daarvan beschikt over een natuurlijk of mechanisch ventilatiesysteem. Echter, veel van deze zeven miljoen woningen voldoen niet aan de huidige eisen voor energie-efficiëntie en CO2-uitstoot. Door renovatie - en dan vooral door het isoleren van de woningen - probeert men dit probleem op te lossen. Juist op dat moment komt ventilatie om de hoek kijken. Niet alleen omdat een verbetering van de isolatie leidt tot een grotere luchtdichtheid en dus een toenemende behoefte aan verversing van de lucht in huis. Ook omdat een slim geventileerde woning zuinig met energie omgaat.

Binnenaanzicht zelfregelende toevoervoorziening   Ventilatievoorziening weggewerkt achter open stootvoegen   Muurdempers in Rotterdam   Ventilatieroosters Thermob in Rotterdam   Renovatie in Rotterdam  

Natuurlijk, ventileren kost ook energie. In het stookseizoen moet de woning relatief koude buitenlucht opwarmen, en bovendien is er energie nodig om de afvoerventilatoren elektrisch aan te drijven. Daarom is het belangrijk om een efficiënt ventilatiesysteem in te zetten. Een systeem dat goede luchtkwaliteit en comfort levert, en tegelijk zuinig met energie omgaat. Alusta biedt deze systemen. Voor elke bestaande situatie, hebben wij een passend concept.

Onze vraaggestuurde ventilatieoplossingen gaan zelfs zo slim om met energie, dat ze een positief effect hebben op het Energielabel. Met deze oplossingen kunt u het Energielabel vaak een hele labelstap verbeteren, Zo slaat u met de ventilatieoplossingen van Alusta twee vliegen in één klap: een goed en gezond ventilatiesysteem én energiebesparing.

Renoveren is maatwerk. Daar zit ook meteen de toegevoegde waarde van ons bedrijf. Wij denken graag met u mee en kunnen voor elk uniek project een passende maatwerkoplossing bieden.

Op deze pagina tonen we u een aantal voorbeelden van uitgevoerde renovatieprojecten met Alusta ventilatiesystemen.

   Duurzaam gebouwd    Metaalunie   VLA