Draadloze ventilatie, LogiCvent

Het LogiCvent ventilatiesysteem van Alusta zet een nieuwe standaard in het bedienen en regelen van woonhuisventilatie. Dit systeem is verkrijgbaar in verschillende varianten:

LogiCvent Basic
LogiCvent Basic is een vraaggestuurd ventilatiesysteem met mechanisch zelfregelende roosters. Het systeem zorgt voor de toevoer van verse lucht en de afvoer van vervuilde lucht en vocht uit de woning. Het systeem communiceert draadloos en houdt de luchtkwaliteit in de woning permanent in de gaten.
Het systeem bestaat uit een eenvoudig te bedienen LogiCvent schakelaar die in 2 varianten verkrijgbaar is en een commander voor de aansturing van de mechanische ventilatie. Bij de eerste variant is de schakelaar voorzien van een tijdprogramma. Dit stelt de bewoner in staat om op eenvoudige wijze de ventilatie op elk gewenst tijdstip naar wens te regelen. Bij de tweede variant is de schakelaar voorzien van een CO2 sensor. Deze sensor zorgt ervoor dat er automatisch in de juiste hoeveelheid op het juiste moment geventileerd wordt. Beide LogiCvent schakelaars kunnen worden uitgebreid met een extra RH of tijdschakelaar in bijvoorbeeld de badkamer.
Doordat er geen communicatiekabels tussen de schakelaars nodig zijn is het systeem bijzonder eenvoudig te installeren. Hierdoor is LogiCvent Basic, naast nieuwbouw, ook uitermate geschikt voor renovatieprojecten. 
huisje.jpg
Voorbeeld LogiCvent Basic


Voor uitgebreide informatie van LogiCvent Basic klik hier.
LogiCvent +

LogiCvent + is een vraaggestuurd ventilatiesysteem met mechanisch of elektronisch zelfregelende roosters. Door de modulaire opbouw van het systeem is LogiCvent + als maatwerk toepasbaar in elk type woning. Het systeem bestaat uit één of meerdere LogiCvent schakelaars in twee varianten tijdgestuurd of CO2 gestuurd en een commander voor de aansturing van de mechanische ventilatie. Dit systeem kan worden uitgebreid met één of meerdere extra sensoren in bijvoorbeeld de badkamer. Door gebruik te maken van nauwkeurige elektronische toevoerroosters heeft LogiCvent + een zeer positieve invloed op de energieprestatie. 
logicvent plus.jpg
Voorbeeld LogiCvent +

Voor uitgebreide informatie van LogiCvent + klik hier.

LogiCvent Collective

LogiCvent Collective is een ideaal vraaggestuurd ventilatiesysteem voor gestapelde woningbouw. Het systeem zorgt voor de toevoer van verse lucht en de afvoer van vervuilde lucht en vocht uit de woning door middel van een collectief afvoerkanaal voorzien van een gelijkstroom, drukgeregelde dakventilator. Het systeem communiceert draadloos en houdt de luchtkwaliteit in de woning permanent in de gaten. 

Het systeem bestaat uit mechanisch of electronisch zelfregelende roosters en een door een CO2 sensor aangestuurde afvoerklep. Deze sensor zorgt ervoor dat er in de juiste hoeveelheid op het juiste moment geventileerd wordt. Doordat de drukgeregelde dakventilator hierop zijn toerental automatisch aanpast is er sprake van een aanzienlijke energiebesparing. LogiCvent Collective kan eenvoudig worden uitgebreid met een extra RH of aanwezigheidssensor in bijvoorbeeld de badkamer. 

Doordat er geen communicatiekabels tussen de roosters en sensoren nodig zijn is het systeem bijzonder eenvoudig te installeren. Hierdoor is LogiCvent Collective, naast nieuwbouw, ook uitermate geschikt voor renovatieprojecten. 

LogiCvent Collective is een samenwerking tussen Alusta en Aereco. 

aereco huis met componenten.jpg
Voorbeeld LogiCvent Collective

Voor uitgebreide informatie van LogiCvent Collective klik hier.


Wenst u meer informatie over het LogiCvent systeem en wilt u graag zien hoe het werkt? Met onze nieuwe Alusta Demobus komen onze adviseurs gewoon naar u toe! Wilt u graag eens plaatsnemen in onze Alusta Demobus? Neem dan contact op via telefoonnummer 076- 50 34 152 of vul het contactformulier in.
   Duurzaam gebouwd    Metaalunie   VLA