Het bedrijf

Alusta Natuurlijke ventilatietechniek is een toonaangevend, Nederlands bedrijf met een focus op natuurlijke ventilatie. Met een gezonde kijk op ventileren hebben wij sinds decennia een vooraanstaande positie in de Nederlandse bouwwereld ingenomen. Jaarlijks bedienen wij vele tevreden afnemers en gebruikers. De tevredenheid zit hem in de uitzonderlijke producten met opvallende prestaties, maar ook in de klantgerichte wijze waarmee wij onze relaties bedienen.
Het productenpakket is bijzonder compleet en bestaat uit een uitgebreid aanbod ventilatieroosters, susroosters, suskasten, zelfregelende roosters, wandventilatoren en vraaggestuurde ventilatiesystemen, voor zowel de woning- als de utiliteitsbouw. Doordat wij van alle producten in ons leveringspakket de profielen op voorraad hebben liggen, kunnen wij snel de gewenste eindproducten assembleren en afleveren. Geannodiseerd of gemoffeld in qualicoat, het is allemaal mogelijk. Bovendien kunnen wij met behulp van onze eigen computergestuurde elektrostatische lakstraat de producten in elke RAL-kleur afwerken. Dit biedt onze klanten een korte levertijd tegen een aantrekkelijke prijs.
Over het algemeen is ons uitgebreide standaard productenpakket toereikend voor ongeveer 95% van alle bouwprojecten. Maar wat nu als nu juist U een bouwproject ontwerpt of uitvoert waarin deze pasklare ventilatieoplossingen niet passen? Ook dan zijn wij in staat om voor specifieke projecten ‘custom build’ producten of systemen te ontwerpen.
In Etten-Leur vindt U ons kantoor en onze fabriek die tezamen ruim 17.000m2 beslaan. Praktisch alle producten fabriceren en assembleren wij op deze locatie.
Met onze eigen R&D-afdeling zijn wij permanent met productontwikkeling bezig om zo adequaat te reageren op nieuwe behoeften in de markt. Tevens kunnen wij alle producten die wij ontwikkelen in ons eigen laboratorium aan praktijkproeven onderwerpen. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten gaan wij uit van de hoogste kwaliteitseisen. Zo voldoen al onze roosters ruimschoots aan de BRL 5701 (eisen aan ventilatieroosters) en aan de strengere BRL 2701 (eisen aan gevelelementen) In het akoestisch laboratorium, gebouwd volgens de internationale norm ISO 140, beschikken wij over verschillende, gespecialiseerde apparatuur, waarvan bijvoorbeeld ook TNO zo nu en dan gebruik maakt.
History Item
In 1962 is Alusta in Voorschoten opgericht onder de naam ‘Agenturen A.J. Zwaan’. In 1967 volgde een verhuizing naar Etten-Leur, waar ons bedrijf zich van een handelsonderneming tot een zelf producerende ventilatiespecialist ontwikkelde.  Inmiddels kunnen wij al deze ventilatieproducten combineren tot geavanceerde ventilatiesystemen die zorgen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat, maar ook bijdragen aan een zo laag mogelijk energiegebruik.
   Duurzaam gebouwd    Metaalunie   VLA